AFYONKARAHİSAR / İSCEHİSAR - Seydiler Ortaokulu

ADAB-I MUAŞERET KURALLARI

Adab-ı Muaşeret kurallarına ilişkin öğrencilerin ön bilgilerini öğrenmek adına öncelikle sınıflarda öğrencilere soru-cevap ve beyin fırtınası teknikleri uygulanarak ders işlenmiştir. Öğrencilerin doğru ve yanlış bilgileri tespit edilmiş, bilgi eksiklikleri ve yanlışları giderilmiştir. Adab-ı muaşeret kurallarına ilişkin somutlaştırılması ve öğrencilerin sürece daha etkin katılmalarını sağlamak amacıyla öğrencilerle birlikte ortaya bir ürün çıkarılmasına karar verilmiştir.

Bu çalışmayı yürütmek için de çalışma grubu olarak 7/B sınıfı seçilmiştir.  Öğrencilerden adabı muaşeret kurallarına uyan ve uymayan örnekler ortaya koymaları istenmiştir. Ardından öğrencilerin yaratıcı yazma becerilerini de kullanmalarını sağlamak amacıyla öğrencilerden takım çalışması yaparak verilen örneklere uygun senaryolar yazmaları istenmiştir. Hazırlanan senaryolar arasından seçme yapılarak çalışılacak senaryolar belirlenmiş ve öğrencilerin bu senaryolara hazırlanmaları için süre tanınmıştır. Öğrenciler gerekli hazırlıkları yaptıktan ve senaryolar için hazır olduklarında çalışmalaarı video ile kayıt altına alınmıştır. Ortaya çıkan ürün(video) sınıflarda tüm öğrencilere izletilmiş, sosyal medya üzerinden öğretmen-öğrenci-veli gruplarında paylaşılmıştır.

17-01-202317-01-202317-01-202317-01-2023

Yayın: 17.01.2023 - Güncelleme: 25.09.2023 10:01 - Görüntülenme: 91